ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Συνεργασία του κυρίου Λινού για άρθρο του περιοδικού “VITA” σχετικά με χειρουργεία χωρίς ουλές


Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2010 – Ο Καθηγητής κύριος Λινός μίλησε σχετικά με τις νέες χειρουργικές τεχνικές χωρίς τομή στη δημοσιογράφο κα Νίκη Ψάλτη για το τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού “VITA”.

Ειδικότερα, στο άρθρο «Οι επεμβάσεις της κλειδαρότρυπας» παρουσιάστηκαν  πρωτοποριακές χειρουργικές μέθοδοι διαφόρων ειδικοτήτων με μικρές ή και καθόλου τομές. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων η ρομποτική θυρεοειδεκτομή χωρίς τομή στο λαιμό, την οποία πρώτη η ομάδα του κυρίου Λινού πραγματοποίησε σε Ελλάδα και Ευρώπη, η θυρεοειδεκτομή με μικρή τομή στο λαιμό  (ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή) και η επέμβαση στα επινεφρίδια από την πλάτη (οπισθοπεριτοναϊκή επινεφριδεκτομή).

Επίσης, ο κ. Λινός μίλησε για τη λαπαροσκοπική επέμβαση single port laparoscopy, η οποία χρησιμοποιεί τον ομφαλό ως μοναδικό σημείο εισόδου στην κοιλιά, καθώς και για τις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις μέσω φυσικών οπών του σώματος που ονομάζονται Natural Orifice Transluminal Endoscopic Surgeries (NOTES).

Στο άρθρο συνεργάστηκαν επίσης μεταξύ άλλων ο Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης και ο καρδιοχειρουργός κ. Στρατής Παττακός.

Περισσότερες πληροφορίες για την 1η σε Ελλάδα και Ευρώπη Ρομποτική Χειρουργική Θυρεοειδεκτομή με το Σύστημα da Vinci ®S

Περισσότερες πληροφορίες για τη χειρουργική του θυρεοειδούς

Περισσότερες πληροφορίες για τις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις μέσω φυσικών οπών του σώματος που ονομάζονται Natural Orifice Transluminal Endoscopic Surgeries (NOTES)Αναζήτηση


Τελευταία νέαΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ