ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ομιλία κου Λινού στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής με θέμα την παχυσαρκία.

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2010 – Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε από τις 25 μέχρι τις 27 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο  «Divani  Caravel», ο Καθηγητής κ. Δημήτρης  Λινός ήταν προσκεκλημένος ομιλητής με θέμα τις νέες τεχνικές στη χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. 

Αφού παρουσίασε τις συνέπειες της παχυσαρκίας και όρισε τη «Βαριατρική Χειρουργική»,  ο κ.  Λινός μίλησε για τις ειδικές προϋποθέσεις που χρειάζονται,  ώστε κάποιος να μπορεί να υποβληθεί σε χειρουργική της παχυσαρκίας.

Στη συνέχεια περιέγραψε συνοπτικά τις πιο διαδεδομένες επεμβάσεις, οι οποίες είναι ο ρυθμιζόμενος γαστρικός δακτύλιος  (gastric band),  η γαστρική παράκαμψη  (gastric bypass) και το γαστρικό μανίκι  (sleeve gastrectomy). Επίσης, αναφέρθηκε σε δύο νέες χειρουργικές τεχνικές, την Ileal Interposition (IT)  και την Duodenal-Jejunal Bypass(DJB).

Ο καθηγητής  μίλησε ακόμη για το τι μπορεί να επιτευχθεί με τη χειρουργική επέμβαση της παχυσαρκίας, δίνοντας έμφαση στη βελτίωση του σακχαρώδη διαβήτη (τύπου 2).

Τέλος, ο κ.  Λινός τόνισε ότι είναι απαραίτητη η παρακολούθηση από εξειδικευμένη ομάδα καθώς και η επιλογή  της με κύριο γνώμονα την εμπειρία του χειρουργού.

Περισσότερες πληροφορίες για τη χειρουργική αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.

Αναζήτηση


Τελευταία νέαΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ