ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Άρθρο για την Ελάχιστα Επεμβατική Θυρεοειδεκτομή στο περιοδικό SURGERY

Στο διεθνούς κύρους επιστημονικό περιοδικό SURGERY του μηνός Ιουλίου 2011 δημοσιεύθηκε ένα σημαντικό άρθρο από τον καθ. Δημήτριο Λινό, Διευθυντή της Α΄ Χειρουργικής κλινικής του ΥΓΕΙΑ για τις καινούργιες εξελίξεις στην Ελάχιστα Επεμβατική Θυρεοειδεκτομή. 

Στο άρθρο αυτό εκτός από τις τεχνικές άλλων ειδικών όπως τον καθηγητή Chung από την Σεούλ της Ν. Κορέας που πραγματοποίησε για πρώτη φορά την ρομποτικά υποβοηθούμενη θυρεοειδεκτομή από την μασχάλη περιλαμβάνονται και άλλες μελλοντικές τεχνικές. Έμφαση δίνεται στην Minimally Invasive Non-Endoscopic Thyroidectomy που ο Καθηγητής κ. Δ. Λινός ονόμασε MINET και έχει καθιερώσει σαν την εγχείρηση εκλογής για τις περισσότερες επεμβάσεις στον θυρεοειδή με τα μεγάλα πλεονεκτήματα της μεγαλύτερης ασφάλειας και καλύτερου αισθητικού αποτελέσματος.

Η εγχείρηση ΜΙΝΕΤ που πραγματοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στο ΥΓΕΙΑ προοδευτικά γίνεται αποδεκτή από όλο και περισσότερους διεθνούς κύρους χειρουργούς από όλο τον κόσμο.

Χειρουργοί από την Ελλάδα αλλά και από την Αμερική επισκέπτονται κατά καιρούς το ΥΓΕΙΑ για να παρακολουθήσουν τόσο την ΜΙΝΕΤ όσο και άλλες ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές από τον καθηγητή κ. Λινό όπως την Οπίσθια Ενδοσκοπική επινεφριδεκτομή.Αναζήτηση


Τελευταία νέαΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ