ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Άρθρο στο περιοδικό Surgical Endoscopy: « Η μουσική συναντά τη χειρουργική: δύο όψεις της τέχνης του ‘ θεραπεύειν ’ »

Μία διαφορετική οπτική σχετικά με τη μουσική κατά τη διάρκεια του χειρουργείου  δίνει το ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο «Music meets surgery: two sides to the art of ‘healing’ - Η μουσική συναντά τη χειρουργική: δύο όψεις της τέχνης του «‘θεραπεύειν’» που δημοσιεύθηκε στο διεθνούς κύρους επιστημονικό περιοδικό SURGICAL ENDOSCOPY το μήνα Οκτώβριο 2012.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς Δημήτριο Μώρη και Δημήτριο Λινό, η επίδραση της μουσικής στη χειρουργική αίθουσα μπορεί να είναι ευεργετική για τους ασθενείς μειώνοντας το στρες, την ανησυχία και την ανάγκη για αναλγητικά και αναισθησιολογικά φάρμακα. Για το προσωπικό του χειρουργείου η μουσική από την άλλη μεριά θεωρείται ότι διασπά την προσοχή. Αντίθετα, για τους χειρουργούς η μουσική μπορεί να αυξήσει τη ταχύτητα, την ακρίβεια και την ορθότητα εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Ως καταλληλότερο είδος μουσικής θεωρείται η κλασσική.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από το Medical Subject Headings (MeSH) και το Medical database (1946 έως Δεκέμβριο του 2011).

Για να διαβάσετε το άρθρο

http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00464-012-2525-8 


Αναζήτηση


Τελευταία νέαΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ