ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Συμμετοχή του καθ. κου Λινού και της χειρουργικής του ομάδας στην Εαρινή Διημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών.

Στην Εαρινή Διημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων, που πραγματοποιήθηκε στις 6-7 Απριλίου, στους Δελφούς, συμμετείχε ο καθ. κος Λινός και η χειρουργική του ομάδα.

Η Διημερίδα, που τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, περιελάμβανε ποικιλία θεματικών ενοτήτων. Ειδικότερα, αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με τις παθήσεις των παραθυρεοειδών και τον καρκίνο του θυρεοειδούς, αναλύθηκαν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις τέτοιων παθήσεων και παρουσιάστηκαν χειρουργικές τεχνικές με επίδειξη video.  Παράλληλα, υπήρξε ειδική ενότητα, όπου παρουσιάστηκαν επιλογές άρθρων από τη διεθνή βιβλιογραφία του τελευταίου έτους, ενώ υπήρξαν και ελεύθερες ανακοινώσεις.

Ο κος Λινός ήταν μεταξύ των συντονιστών στο πλαίσιο της στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός. Θέματα συντηρητικής και χειρουργικής αντιμετώπισης» ενώ παράλληλα συμμετείχε, μαζί με άλλους έγκριτους επιστήμονες, στη συζήτηση σχετικά με την αναγκαιότητα οργάνωσης κατευθυντήριων οδηγιών  (guidelines) στη χειρουργική του θυρεοειδούς. 

Σημαντική ήταν και η συμβολή της χειρουργικής ομάδας του κου Λινού στη Διημερίδα. Συγκεκριμένα, σε ειδική ενότητα αφιερωμένη σε ανακοινώσεις ενδιαφερουσών περιπτώσεων ασθενειών, ο Δρ. Πούλιος παρουσίασε ανακοίνωση, με συγγραφέα και τον κο Λινό, σχετικά με την περίπτωση σύνθετου όγκου επινεφριδίου σε ασθενή με αρτηριακή υπέρταση.

Σε άλλη ενότητα της Διημερίδας με αντικείμενο τις ανακοινώσεις αναδρομικών μελετών παρουσιάστηκαν, από το Δρ. Κυριακόπουλο δυο σχετικές ανακοινώσεις με τίτλους “Accuracy and role of surgeon-performed ultrasound in minimally invasive open parathyroidectomy” και “Endoscopic retroperitoneal adrenalectomy in sporadic and men2a pheochromocytomas”, αντίστοιχα.

Αναζήτηση


Τελευταία νέαΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ