ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ο Καθηγητής κύριος Λινός παρουσίασε «Τη θέση της οπισθοπεριτοναϊκής λαπαροσκοπικής επινεφριδεκτομής» στο 4ο Χειρουργικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδος

Λάρισα, 27 Ιουνίου 2009 - Το 4ο Χειρουργικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα από τις  26 έως τις 28 Ιουνίου 2009. Ο Καθηγητής  κύριος  Λινός, προσκεκλημένος ομιλητής, αλλά και πρόεδρος  στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Σύγχρονες απόψεις της χειρουργικής των ενδοκρινών αδένων θυρεοειδούς -επινεφριδίων»,  ανέπτυξε το ειδικό ζήτημα «Η θέση της οπισθοπεριτοναϊκής λαπαροσκοπικής επινεφριδεκτομής».

Το 4ο Χειρουργικό  Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδος  πραγματοποιήθηκε στους συνεδριακούς χώρους του ξενοδοχείου Larissa Imperial με τη συνεργασία της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και της Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στα πλαίσια του συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα που κάλυπταν ένα ευρύτατο φάσμα της  χειρουργικής και παρουσιάστηκαν οι πιο σύγχρονες απόψεις για διάφορα χειρουργικά ζητήματα. Στο συνέδριο  συμμετείχαν ως ομιλητές  σημαντικοί  ξένοι και Έλληνες  επιστήμονες.

Ο Καθηγητής κύριος Λινός παρουσίασε  τη μέθοδο της Οπισθοπεριτοναϊκής Λαπαροσκοπικής Επινεφριδεκτομής εστιάζοντας στην παρουσίαση των δεδομένων  της μελέτης που πραγματοποιήθηκε  από την επιστημονική ομάδα του κ. Λινού με θέμα «Οπισθοπεριτοναϊκή  Επινεφριδεκτομή  σε μεγάλους επινεφριδιακούς  όγκους: Σύγκριση με την συνήθη  Πρόσθια Λαπαροσκοπική Τεχνική». Τα αποτελέσματα της μελέτης υποστήριξαν ότι η Οπισθοπεριτοναϊκή Λαπαροσκοπική Επινεφριδεκτομή είναι ασφαλής  και γρήγορη, ενώ απαιτεί συντομότερη νοσοκομειακή περίθαλψη και προκαλεί λιγότερο πόνο.


Περισσότερες πληροφορίες για τη χειρουργική των επινεφριδίων linos.gr/pages/posts/information/information200.php

Αναζήτηση


Τελευταία νέαΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ