ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Περιοδικό SHAPE, τεύχος Μαΐου 2009 - Απαντήσεις για τους Όγκους του Θυρεοειδούς από τον Καθηγητή κ. Λινό

Στα πλαίσια του αφιερώματος του περιοδικού SHAPE τεύχους Μαΐου «Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί» ο Καθηγητής κ. Λινός έδωσε απαντήσεις  σχετικά  με τους όγκους του θυρεοειδούς. Η συμβολή του κ. Λινού στην ανάπτυξη στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς της "Ενδοκρινολογικής Χειρουργικής" και, ιδιαίτερα των εγχειρήσεων του θυρεοειδούς αδένος είναι σημαντική και διεθνώς αναγνωρισμένη.

Στο  άρθρο περιγράφονται οι τέσσερις  τύποι καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα: ο θηλώδης (που αποτελεί την πλειοψηφία των περιπτώσεων), ο θυλακιώδης, ο μυελοειδής και, ο σπανιότερος, αναπλαστικός. Ο κ. Λινός ανέλυσε  τη χειρουργική θεραπεία που συνήθως συστήνεται, την ολική θυρεοειδεκτομή, η οποία μπορεί να εξασφαλίσει την ίαση των περισσοτέρων περιπτώσεων καρκίνου του θυρεοειδούς. Η χειρουργική επέμβαση του θυρεοειδούς είναι μια λεπτή επέμβαση, η οποία όταν εφαρμόζεται από έμπειρους χειρουργούς ενδοκρινών αδένων παρουσιάζει σπάνια επιπλοκές όπως βραχνάδα στη φωνή, χαμηλό ασβέστιο, αιμορραγία κ.α.

Ο καθηγητής εστίασε, επίσης, στη νέα χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς που εφαρμόζει η ομάδα του στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ,  η οποία ονομάζεται «ελάχιστα επεμβατική μη ενδοσκοπική θυρεοειδεκτομή».  Τα πλεονεκτήματα  αυτής της  τεχνικής είναι ότι η τομή είναι πολύ μικρή και βρίσκεται ψηλότερα από ότι συνηθιζόταν, ενώ ο ασθενής έχει ελάχιστο πόνο και παραμένει στο νοσοκομείο μόνο μια ημέρα. Επιπροσθέτως, κατά την επέμβαση, οι χειρουργοί παρακολουθούν με ειδικά μηχανήματα τα νεύρα των φωνητικών χορδών για την αποφυγή τραυματισμού τους.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς linos.gr/pages/gr/topnav/endocrine_surgery.php
 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξειδίκευση του κ. Λινού στην ενδοκρινολογική χειρουργική linos.gr/pages/posts/information/information151.php

Αναζήτηση


Τελευταία νέαΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ