ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ημερίδα κατά του Καρκίνου του Μαστού

15 Μαρτίου 2008, ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Ημερίδα με το κρίσιμο θέμα «Η έγκαιρη διάγνωση Του Καρκίνου του Μαστού, πυξίδα ζωής» πραγματοποιήθηκε από της Εταιρεία Μελέτης Έρευνας και Προαγωγής του Πολιτισμού «Πλατύφορος», τo Σάββατο, 15 Μαρτίου, στη Ζάκυνθο.

Ως ένας από τους κύριους ομιλητές της βραδιάς, ο Καθηγητής κ. Δημήτρης Λινός μίλησε για τον καρκίνο του μαστού ως μια νόσο που προλαμβάνεται. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Λινός είναι ένας από τους συγγραφείς των Ευρωπαϊκών οδηγιών για την χειρουργική αντιμετώπιση του πρώιμου καρκίνου του μαστού, και έχει συμμετάσχει σε μεγάλα προγράμματα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Η διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ακτινολόγος και ειδική ακτινοδιαγνώστρια μαστού κα Αθηνά Βούρτση μίλησε επίσης για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Τη βιωματική της εμπειρία κατέθεσε η κυρία Αμαλία Μπέκα, εθελόντρια του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Αλμα Ζωής».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου της Ζακύνθου, στις 7 το βράδυ του Σαββάτου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Αναζήτηση


Τελευταία νέαΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ