ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Συμβουλές για τη διατροφή μας

Για να χάσουμε βάρος
 
Ξεκινήστε θέτοντας ένα ρεαλιστικό στόχο.
Για παράδειγμα, να χάσετε το 10% του τωρινού σας σωματικού βάρους μπορεί να είναι ένας καλός πρώτος στόχος.
 Αργά και σταθερά θα κερδίσετε τη μάχη.
Συνήθως οι δίαιτες συνεπάγονται περιορισμούς και πείνα. Για να μη νιώσετε ούτε το ένα, αλλά ούτε και το άλλο, η προσπάθειά σας πρέπει να έχει διάρκεια, ώστε να γίνει σωστά!
 Κρατήστε ημερολόγιο.
     Ένα ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων σας βοηθά να συνειδητοποιήσετε όλα όσα καταναλώνετε. Σημειώστε όλα όσα τρώτε… όσο μικρά ή ασήμαντα δείχνουν.
Μη φοβάστε τα «καλά» λιπαρά!
Τα μονοακόρεστα λιπαρά που βρίσκονται στο ελαιόλαδο ή τα πολυακόρεστα λιπαρά που βρίσκονται στα ψάρια μπορούν να βελτιώσουν τα επίπεδα της χοληστερίνης σας.
Προτιμήστε «αργό» φαγητό.
Το γρήγορο φαγητό είναι φθηνό, εύγευστο και απολαυστικό. Αλλά, μην ξεχνάτε, ότι σας γεμίζει με θερμίδες από κακής ποιότητας λιπαρά, που είναι βλαβερά για την υγεία σας.
 
Μικρές συμβουλές
·       Σταματήστε να ασχολείστε με ανορθόδοξες δίαιτες! Συνήθως έχουν αποτέλεσμα μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά γενικά οποιαδήποτε αυστηρή, περίεργη δίαιτα είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Για να χάσετε βάρος που θα διατηρήσετε εφόρου ζωής, επιλέγετε υγιεινά φαγητά, τρώτε αργά και καταναλώστε μικρές μερίδες!
 
·       Ασκηθείτε! Να θυμάστε κάθε μέρα πως ο καλύτερος φίλος σας στην απώλεια βάρους είναι η άσκηση!
 
·       Κλείστε την τηλεόραση! Λιγότερες ώρες μπροστά στην τηλεόραση, συνεπάγεται περισσότερες ώρες που θα περάσετε κάνοντας κάτι πιο ενεργητικό χωρίς να βομβαρδίζεστε από διαφημίσεις γρήγορου φαγητού. Δυο πρακτικές λύσεις:
o   Βγάλτε την τηλεόραση από το υπνοδωμάτιο.
o   Μην παρακολουθείτε ποτέ τηλεόραση την ώρα που τρώτε.
 
·       Σκεφτείτε πριν καταναλώσετε κάποια τροφή! Πριν καταναλώσετε ένα σνακ ασυνείδητα, κάντε ένα βήμα πίσω και σκεφτείτε. Πεινάτε πραγματικά; Είναι διαθέσιμη κάποια υγιεινότερη επιλογή σνακ;

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία ή για να κλείσετε ραντεβού,
μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά στα τηλέφωνα 210-6862624, 210-6862625 (Ιατρικό Κέντρο Αθηνών) ή 210-6125001-3 (Ιατρείο).
 
Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.

Αναζήτηση


Τελευταία νέαΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ