ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Συμβουλευτική και καρκίνος

Πώς η ασθένεια επηρεάζει την ψυχολογία μας

Η διάγνωση του καρκίνου δημιουργεί άγχος, κατάθλιψη, φόβο και αβεβαιότητα για το μέλλον. Ο άνθρωπος συχνά νοιώθει ανήμπορος μπροστά στο άκουσμα και μόνο της συγκεκριμένης ασθένειας.

Ο καρκίνος εκτός από οργανικά και πρακτικά προβλήματα μπορεί να επιφέρει και αλλαγές στην ψυχολογική διάθεση και λειτουργικότητα του ατόμου, στην εικόνα του σώματος, στην εργασία, καθώς και στις οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις.

Το άγχος για τη θεραπεία, η αίσθηση απώλειας ελέγχου και η αντιμετώπιση προσωπικών θεμάτων, όπως η γονιμότητα, η σεξουαλική λειτουργία και ο χειρισμός των οικογενειακών σχέσεων, είναι μερικά από τα προβλήματα που δημιουργούν επιπλέον πίεση και άγχος στον ασθενή.

Σημασία της καλής ψυχολογικής κατάστασης

·         Διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι η ψυχοθεραπεία/συμβουλευτική συμβάλλει στην καλύτερη αντιμετώπιση του καρκίνου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ατόμου.

·         Παράλληλα με την ιατρική θεραπεία, τόσο οι ασθενείς όσο και οι οικογένειες τους χρειάζονται ψυχολογική στήριξη για να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές και τις προκλήσεις της ασθένειας.

·         Η ψυχολογική στήριξη μπορεί να μειώσει το συναίσθημα της απόγνωσης και της απομόνωσης, και να βοηθήσει στη διατήρηση της προσωπικής αξίας και αρμονικών σχέσεων με τους γύρω μας.

Ο ειδικός ψυχικής υγείας μέσα από τη συμβουλευτική διαδικασία βοηθά τον ασθενή να ανακουφιστεί από τα συμπτώματα της ψυχικής αναστάτωσης και να βρει τις λύσεις που ταιριάζουν στις δικές του ανάγκες.

  

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία ή για να κλείσετε ραντεβού,
μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά στα τηλέφωνα 210-6862624, 2106862625 (Ιατρικό Κέντρο Αθηνών) ή 210-6125001-3 (Ιατρείο).
 
Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.

Αναζήτηση


Τελευταία νέαΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ