ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ενημερωτική εκδήλωση για Έλληνες γιατρούς σχετικά με τη νέα μέθοδο της ρομποτικής θυρεοειδεκτομής

Μια ειδική εκδήλωση για Έλληνες γιατρούς διοργάνωσε ο Καθηγητής κ. Λινός στο χώρο εκδηλώσεων του κέντρου του με στόχο την παρουσίαση της νέας, ρομποτικά υποβοηθούμενης, θυρεοειδεκτομής, την οποία πρώτος εφάρμοσε στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με το σύστημα Da Vinci το Σεπτέμβριο του 2009. Πρόκειται για μία εξειδικευμένη τεχνική χειρουργικής αφαίρεσης του θυρεοειδούς χωρίς τομή στο λαιμό, καθώς η προσπέλαση γίνεται από τη μασχάλη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης συνεργάτες της χειρουργικής ομάδας του κου Λινού. Η αναισθησιολόγος κα Μαρία Ψωμά-Πασσαλή, αναφέρθηκε στις διαδικασίες που ακολουθούνται πριν και κατά τη διάρκεια του χειρουργείου και στις προδιαγραφές και τα πρότυπα ποιότητας που τηρούνται προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια του ασθενούς. Στη συνέχεια, ο χειρουργός κ. Ευθύμιος Πούλιος, μίλησε για τις σύγχρονες τεχνικές της ενδοκρινικής χειρουργικής και εισήγαγε το θέμα της ρομποτικής θυρεοειδεκτομής.

Ο κ. Λινός, κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, παρουσίασε την πρόσφατη εμπειρία της ομάδας του τόσο από την επίσκεψη στη Σεούλ της Κορέας όπου αρχικά εκπαιδεύτηκε και εφάρμοσε τη νέα αυτή τεχνική δίπλα στον εμπνευστή της Καθηγητή W. Y. Chung, όσο και από τις πρώτες ρομποτικές θυρεοειδεκτομές που πραγματοποίησε στο Νοσοκομείο Υγεία σε συνεργασία με τον Καθηγητή Chung. Ακολούθησε μία λεπτομερής περιγραφή της τεχνικής, των πλεονεκτημάτων και αντενδείξεών της, αλλά και των ενδείξεων που κάνουν έναν ασθενή κατάλληλο για να υποβληθεί στο συγκεκριμένο χειρουργείο.   

Η ομιλία έγινε στα πλαίσια ενημέρωσης των γιατρών σχετικά με τις σύγχρονες μεθόδους στη χειρουργική του θυρεοειδούς. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν το έντονο ενδιαφέρον τους για τις εξελίξεις στην ενδοκρινική χειρουργική και ειδικότερα τη νέα εξειδικευμένη τεχνική καταλήγοντας σε ένα γόνιμο διάλογο γύρω από τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, αλλά και τις πιθανές αντενδείξεις και κινδύνους.

Αναζήτηση


Τελευταία νέαΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ